Sočan, ukusan i hrskavo krumpir vole svi, a savršeno ispečen može zasjeniti i meso na tanjuru! U nastavku pogledajte recept za najhrskaviji pečeni krumpir s dalmatinskim začinima.

Pečeni krumpir s dalmatinskim začinima

Sastojci:

6 krumpira
6 režnjeva češnjaka
4 lista svježe kadulje
2 grančice ružmarina
2 grančice timijana
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Krumpir ogulite, narežite na veće komade (polovice ili četvrtine, ovisno o veličini; možete ga narezati i na ploške, ali tada skratite vrijeme kuhanja) i stavite ga kuhati u hladnu, posoljenu vodu.

Nakon što voda zakuha, kuhajte krumpir 5-10 minuta, ovisno o veličini. Ne treba se skuhati, bitno je samo da mu vanjski dio omekša. Zatim ga dobro ocijedite, grubo protresite u cjedilu (ovo je bitno za hrskavost) i pustite ga da odstoji kako bi iz njega izišlo što više pare.

Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i ubacite u nju posudu u kojoj ćete peći krumpir.

izvor: slobodnadalmacija.hr