Iako se čini da je lako skuhati krumpir, ponekad nije najjednostavnije znati kad je zapravo kuhan. Često se događa da ga probodete vilicom i čini vam se da nije dovoljno mekan, a u sljedećem trenutku postane premekan i raspada se.
Ako ne želite da se raspada, a opet da svaki dio bude mekan, kuhajte ga u mlijeku umjesto u vodi, piše StvarUkusa. Rezultat će vas oduševiti, a ovako skuhan krumpir možete pripremiti kao pire ili u krumpir salati, ali i kasnije ispeći, samo ga pažljivo procijedite.
Recept za najbolji kuhani krumpir
Sastojci:
- 800 g krompira
- 400 ml mlijeka
Priprema:
Krumpir ogulite, narežite na četvrtine, a ako je veći onda i na sitnije. Zatim ga stavite u lonac, dodajte vodu i kuhajte 10 minuta. U međuvremenu zagrijte mlijeko, pa nakon 10 minuta ocijedite krumpire i prelijte ih mlijekom. Odmah posolite, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri 20-25 minuta.
Potrebno je kuhati poklopljeno na laganoj temperaturi, inače će mlijeko zagorjeti ili prokuhati. Krumpir kuhan u mlijeku neće se raspadati, ali će u isto vrijeme svaka četvrtina biti mekana. Na kraju kuhanja možete skinuti poklopac da mlijeko malo ispari, a kada je sve gotovo dodajte maslac, pustite da kuha 5 minuta i poslužite posuto sitno sjeckanim svježim začinskim biljem. Ili zgnječite ako želite pire krumpir.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice