Ako vam je ostalo šunke nakon blagdana, a želite brzi obrok, pomiješajte je sa sirom, prelijte jogurtom ili kiselim vrhnjem i zapecite u pećnici.
Sastojci:
- 100 g šunke
- 1 rajčica
- 50 g tvrdog sira
- 1/2 paprike
- 2-3 mlada luka
- 2 jaja
- 3 žlice jogurta ili kiselog vrhnja
- 4 žlice brašna
- prstohvat sode bikarbone
- 1 žličica origana
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
Priprema:
Izmiksajte jaja, pa prelijte jogurtom ili kiselim vrhnjem i origanom. Izmiksajte pa dodajte brašno sa sodom bikarbonom i sve dobro sjedinite. Zatim dodajte češnjak u prahu, ribani sir, nasjeckane rajčice i paprike, šunku i mladi luk. Još jednom sve dobro izmiješajte i dobivenu smjesu za pitu izlijte u tavu u kojoj ste zagrijali malo ulja. Ravnomjerno rasporedite pitu da prekrije dno pa poklopite i pecite oko 10 minuta pa je okrenite. Ostavite još 5 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice