Ako vam je ostalo šunke nakon blagdana, a želite brzi obrok, pomiješajte je sa sirom, prelijte jogurtom ili kiselim vrhnjem i zapecite u pećnici.

Sastojci:

  • 100 g šunke
  • 1 rajčica
  • 50 g tvrdog sira
  • 1/2 paprike
  • 2-3 mlada luka
  • 2 jaja
  • 3 žlice jogurta ili kiselog vrhnja
  • 4 žlice brašna
  • prstohvat sode bikarbone
  • 1 žličica origana
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu

Priprema:

Izmiksajte jaja, pa prelijte jogurtom ili kiselim vrhnjem i origanom. Izmiksajte pa dodajte brašno sa sodom bikarbonom i sve dobro sjedinite. Zatim dodajte češnjak u prahu, ribani sir, nasjeckane rajčice i paprike, šunku i mladi luk. Još jednom sve dobro izmiješajte i dobivenu smjesu za pitu izlijte u tavu u kojoj ste zagrijali malo ulja. Ravnomjerno rasporedite pitu da prekrije dno pa poklopite i pecite oko 10 minuta pa je okrenite. Ostavite još 5 minuta.