Pohane tikvice su neodoljiv zalogajčić koji vam preporučamo da poslužite uz aioli umak odčešnjaka. Trenutno najpopulanije sezonsko povrće ovog ljeta možete poslužiti kao zalogajčić, predjelo ili prilog glavno jelu.
Sastojci:
- 2 tikvice
- brašno
- sol i papar
- 2 jaja
- krušne mrvice
Aioli umak od češnjaka:
- majoneza
- češanj češnjak
- sol i papar
Priprema:
Narežite tikvice na kriške, uzmite 3 zdjele; u jednu stavite brašno, u drugu jaja i u treću krušne mrvice. Kriške tikvica ubacujte u svaku zdjelu , prvo umočite u brašno, pa u jaja i onda u krušne mrvice. Tikvica skroz mora biti obložena pohom.
Zagrijte tavu s uljem i svaku tikvicu pržite 3 minute ili dok ne porumeni. Stavite tikvice na papirnatu salvetu da upije višak ulja.
U maloj posudi promiješajte majonezu, protisnut češnjak, limunov sok, sol i papar. Pomiješajte i sve skupa poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom
Super jednostavan i brz recept za čokoladni kolač iz tave