Pohane tikvice su neodoljiv zalogajčić koji vam preporučamo da poslužite uz aioli umak odčešnjaka. Trenutno najpopulanije sezonsko povrće ovog ljeta možete poslužiti kao zalogajčić, predjelo ili prilog glavno jelu. 

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • brašno
  • sol i papar
  • 2 jaja
  • krušne mrvice

Aioli umak od češnjaka:

  • majoneza
  • češanj češnjak
  • sol i papar

Priprema:

Narežite tikvice na kriške, uzmite 3 zdjele; u jednu stavite brašno, u drugu jaja i u treću krušne mrvice. Kriške tikvica ubacujte u svaku zdjelu , prvo umočite u brašno, pa u jaja i onda u krušne mrvice. Tikvica skroz mora biti obložena pohom. 

Zagrijte tavu s uljem i svaku tikvicu pržite 3 minute ili dok ne porumeni. Stavite tikvice na papirnatu salvetu da upije višak ulja. 

U maloj posudi promiješajte majonezu, protisnut češnjak, limunov sok, sol i papar. Pomiješajte i sve skupa poslužite.