Kupus kiflice su mekane i sočne,a dodatke možete stavljati po osobnom izboru. Ne sadrže kupus, nego su dobile ime zbog svog izgleda, a mekane ostaju još danima nakon što ih spremite.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 500 ml mlijeka
- 1 kvasac
- 2 dcl ulja
- 1 žličica šećera
- 2 žličice soli
Namaz:
- 2 žumanjka
- 125 g margarina
- 2 žličice soli
Premaz:
- 2 bjelanjka
- sezam
Priprema:
U mlako mlijeko stavite žličicu šećera i kvasca. Kada naraste izmiješajte ga sa uljem i brašnom. Umijesite i ostavite da odstoji 45 minuta. Margarin pomiješajte sa 2 žličice soli i žumanjaka.
Tijesto podijelite na 3 dijela. Svaki dio premažite trećinom namaza. Urolajte u valjak i režite komade tijesta tako da vam ispadnu trokuti. Posložite kiflice u tepsiju na koju prije toga stavite papir za pečenje, i prekrite kiflice krpom da se još jednom dignu.
Svaku kiflicu premažite bjelanjko. Pecite na 250 stupnjeva 10-15 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice