Hrskavo lisnato tijesto sa sočnim šampinjonima i ribanim sirom savršen je zbor za sve koji žele brzi i ukusni obrok koji mogu ponijeti sa sobom na posao.

Ovaj jednostavni, ali izuzetno ukusan recept kombinira hrvskavo lisnato tijesto s bogatim okusima tvrdog sira i svježih šampinjona, stvarajući savršen zalogaj koji će vas održavati sitim i zadovoljiti vaše nepce. 

Sastojci:

  • 300 g šampinjona
  • 1 lisnato tijesto
  • 200 g tvrdog sira
  • svježi timijan
  • maslac
  • maslinovo ulje
  • 1 jaja
  • 1 žličica mlijeka

Priprema:

Šampinjone očistite, pa nasjeckajte. U tavi rastopite maslac i ulijte malo maslinovog ulja, pa popržite gljive. Procijedite gljive, lisnato stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Odrežite rubove da dobijete pravokutnik. Tijesto izbodite vilicom, pa pospite naribanim sirom i gljivama.

Pospite paprom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 12 minuta. Potom rubove premažite jajetom koje ste umutili s mlijekom, pa pospite timijanom i vratite u pećnicu na još 10 minuta, da se lijepo zapeče.