Hrskavo lisnato tijesto sa sočnim šampinjonima i ribanim sirom savršen je zbor za sve koji žele brzi i ukusni obrok koji mogu ponijeti sa sobom na posao.
Ovaj jednostavni, ali izuzetno ukusan recept kombinira hrvskavo lisnato tijesto s bogatim okusima tvrdog sira i svježih šampinjona, stvarajući savršen zalogaj koji će vas održavati sitim i zadovoljiti vaše nepce.
Sastojci:
- 300 g šampinjona
- 1 lisnato tijesto
- 200 g tvrdog sira
- svježi timijan
- maslac
- maslinovo ulje
- 1 jaja
- 1 žličica mlijeka
Priprema:
Šampinjone očistite, pa nasjeckajte. U tavi rastopite maslac i ulijte malo maslinovog ulja, pa popržite gljive. Procijedite gljive, lisnato stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Odrežite rubove da dobijete pravokutnik. Tijesto izbodite vilicom, pa pospite naribanim sirom i gljivama.
Pospite paprom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 12 minuta. Potom rubove premažite jajetom koje ste umutili s mlijekom, pa pospite timijanom i vratite u pećnicu na još 10 minuta, da se lijepo zapeče.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice