Iskoristite kratku sezonu šparoga na najbolji mogući način. Pripremite savršene male zalogaje od lisnatog tijesta, šparoga, pršuta i sira. Gotovi su za 20-ak minuta, a još brže nestaju s tanjura.

Kako biste maksimalno ubrzali proces, kupite već razvaljano lisnato tijesto.

Lisnato tijesto sa šparogama

Sastojci:

400 g šparoga
1 žlica maslinovog ulja
2 paketa razvaljanog lisnatog tijesta (cca 500 g)
200 g naribanog tvrdog kravljeg sira
12 šnita pršuta
1 jaje (M)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje. Svaki list lisnatog tijesta izrežite na šest jednakih kvadrata.

Šparoge očistite, odstranite im tvrde krajeve pa ih posolite, popaprite i prelijte maslinovim uljem. Dobro promiješajte. Na svaki komad tijesta najprije stavite pršut, potom dvije ili tri šparoge (ovisno o tome koliko su velike) pa dodajte žlicu naribanog sira.

Preklopite tijesto, premažite ga jajem pa ga dodatno posolite. Pecite otprilike 15 minuta, dok tijesto ne poprimi lijepu zlatnu boju. Poslužite odmah!