Vafli se pripremaju još od 14. stoljeća, postoje čak tri vrste vafla - belgijski, američki i oni iz grada Liegea (Belgija). Kad vam dosadi klasičan okus vafli, a volite okus kokosa, u smjesu dodaje čips od kokosa, kokosov šećer te kokosovo mlijeko.
Sastojci:
- 2 šalice brašna
- 4 žličice praška za pecivo
- 1 naribana limunova korica
- ½ šalice čipsa od kokosa
- 3 žlice šećera od koksa
- ¼ žličice soli
- 2 jajeta (odvojite bjelanjak i žutanjak)
- 500 ml kokosovog mlijeka
- mahuna vanilije
- 125 ml maslinova ulja
Priprema:
U posudi pomiješajte sve suhe sastojke. Zasebno pomiješajte žutanjke s mlijekom, uljem i sjemenkama vanilije. Pomiješajte mješavinu sa suhim sastojcima. Istucite bjelanjke u čvrstu pjenu te postupno dodajte brašno. Tavu za pečenje vafla ugrijte i namastite. Pecite vafle do zlatne boje. Poslužite toplo.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice