Vafli se pripremaju još od 14. stoljeća, postoje čak tri vrste vafla - belgijski, američki i oni iz grada Liegea (Belgija). Kad vam dosadi klasičan okus vafli, a volite okus kokosa, u smjesu dodaje čips od kokosa, kokosov šećer te kokosovo mlijeko.

Sastojci:

  • 2 šalice brašna
  • 4 žličice praška za pecivo
  • 1 naribana limunova korica
  • ½ šalice čipsa od kokosa
  • 3 žlice šećera od koksa
  • ¼ žličice soli
  • 2 jajeta (odvojite bjelanjak i žutanjak)
  • 500 ml kokosovog mlijeka
  • mahuna vanilije
  • 125 ml maslinova ulja

Priprema:

U posudi pomiješajte sve suhe sastojke. Zasebno pomiješajte žutanjke s mlijekom, uljem i sjemenkama vanilije. Pomiješajte mješavinu sa suhim sastojcima. Istucite bjelanjke u čvrstu pjenu te postupno dodajte brašno. Tavu za pečenje vafla ugrijte i namastite. Pecite vafle do zlatne boje. Poslužite toplo.