Sezona je pripreme zimnice, a već smo vam predložili kojih pet zimnica morate pripremiti. Osim klasičnih - kiselih krastavaca, miješanog povrća, ajvara, vrlo jednostavno je ukiseliti i drugo povrće i plodove.

Na YouTube kanalu Spicylicious pronašli smo recept i upute kako ukiseliti ciklu za zimnicu. Začine možete prilagoditi svojim željama.

Sastojci:

  • 4 žlice ulja
  • ½ žličice sjemena gorušice
  • ½ žličice sjemenki piskavice
  • 1 žlica nasjeckanog đumbira
  • 8 češnjeva češnjaka
  • 500 g nasjeckane cikle
  • 3+1/2 žličice soli
  • 3 žlice ljute papričice u prahu
  • ¼ žličice kurkume u prahu
  • 60 ml octa
  • 1 žličica šećera
Kako ukiseliti ciklu za zimnicu
Shutterstock 

Priprema:

Ciklu ogulite i narežite na tanke plosnate komade. Nasjeckajte nekoliko režnjeva češnjaka i ostavite sa strane. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri.

Dodajte sjemenke gorušice i kad počnu prskati, dodajte sjemenke piskavice, nasjeckani đumbir i češnjak. Pržite nekoliko minuta, dok ne zamiriše. U tavu dodajte narezanu ciklu. Posolite i poklopite. Pržite 7-8 minuta dok ne omekša. Otklopite posudu i dodajte ljutu papričicu u prahu i kurkumu u prahu. Dobro promiješajte.

Ulijte ocat. Pirjati još 2-3 minute uz povremeno miješanje. Maknite s vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Ukiseljenu ciklu prebacite u čiste staklenke. Staklenke čuvajte na sobnoj temperaturi i pričekajte sljedeći dan za posluživanje jer će okusi imati vremena da se razviju i pojačaju.

Postupak pogledajte u videu: