Muffini spadaju u najjednostavnije kolače koje svatko može napraviti. Dodajte im bobičasto voće poput borovnica i malina.
Sastojci:
- 2 velika jaja, sobne temperature
- 130 g šećera
- 130 g grčkog jogurta
- 60 ml ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/4 žličice morske soli
- 250 g višenamjenskog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 60 g jagoda ogulite i narežite na kockice
- 60 g malina
- 60 g borovnica
Priprema:
Kalup za muffine od 12 obložite papirnatim košaricama i zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C. U velikoj zdjeli mutite 2 jaja sa šećerom velikom brzinom 5 minuta ili dok smjesa ne postane gusta i svijetle boje. Dodajte grčki jogurt, ulje i 1 žličicu vanilije. Stavite mikser na malu brzinu i miksajte dok se smjesa ne sjedini.
Prosijte brašno, 2 žličice praška za pecivo i 1/4 žličice soli u malu zdjelu i promiješajte da se sjedini. Počnite dodavati smjesu brašna u tijesto u tri serije, miješajući da se sjedini sa svakim dodavanjem. Nemojte previše miksati jer će muffini biti gusti.
Lopaticom umiješajte izmiješano bobičasto voće i miješajte dok se ne sjedini.
Tijesto podijelite u košarice u kalupu za muffine. Pecite u sredini pećnice na 200˚C 20-22 minute ili dok muffini ne porumene i dok čačkalica ne izađe čista. Prebacite muffine na rešetku da se ohlade. Poslužite ih tople ili na sobnoj temperaturi.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice