Ova veganska majoneza ima upola manje kalorija i masnoće od tradicionalne, a ipak je bogatog okusa. Ova majoneza ne sadrži soju, jaja, gluten, ni ulje!
Majonezu možete koristiti u pripremanju sendviča, tortilja ili jednostavno kao dip uz vaše omiljene krekere, a u hladnjaku može stajati do tjedan dana.
Veganska majoneza
Sastojci:
90 g indijskih oraščića
80 ml aquafabe (tekućina od slanutka)
1 žlica vode
2 žlice limunovog soka
1 žlica agavinog sirupa
¼ žličice češnjaka u prahu
¼ žličice luka u prahu
1 žlica jabučnog octa
2 žličice alkoholnog octa
1 žličica soli
Priprema:
Zagrijte vodu, a indijske oraščiće stavite u zdjelu, prelijte ih s kipućom vodom i ostavite u njoj jedan sat. Nakon sat vremena, ocijedite oraščiće, stavite sve sastojke u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Po potrebi ugasite blender i sastružite smjesu koja je ostala na plohama blendera pa nastavite blendati.
Isprobajte i prilagodite kiselinu, slanoću i slatkoću. Upotrijebite odmah ili prebacite u staklenku i stavite u hladnjak na dva do četiri sata. Majoneza će se hlađenjem dodatno zgusnuti.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice