Ako ste ovisni o slanim grickalicama, obavezno spremite ovaj recept za hrskave krekere s cheddarom. Trebat će vam samo pet sastojaka i sat vremena, uključujući hlađenje tijesta i pečenje.

Imajte na umu da je smjesa dostatna za pripremu 60-ak krekera promjera tri centimetra. Odlično će se složiti s nekim blagim umakom od vrhnja ili grčkog jogurta, krem sirom i kečapom.

Krekeri sa sirom

Sastojci:

150 g glatkog brašna
1/4 žličice soli
60 g hladnog maslaca
2 žlice hladne vode
230 g cheddara

Priprema:

U multipraktiku izradite sir, brašno i sol u glatku smjesu. Potom dodajte kockice hladnog maslaca i vodu pa još kratko miksajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Prebacite na pobrašnjenu podlogu i kratko mijesite kako bi formirali kuglu. Tijesto omotajte u foliju i stavite u hladnjak na barem pola sata.
Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Dva veća lima za pečenje obložite papirom za pečenje. Polovicu tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, izrežite krekere promjera tri centimetra pa ih rasporedite po jednom limu. Pecite ih do 15 minuta, dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Za to vrijeme razvaljajte drugu polovicu tijesta i napravite novu seriju krekera. Ispecite ih pa pričekajte da se u potpunosti ohlade prije no što ih prebacite u posudu s poklopcem. Uživajte hrskavim domaćim krekerima sa sirom!