Najbolji sir za ovo jelo je cheddar, no možete koristiti i kombinaciju sireva poput goude i edamera. Za pripremu će vam biti potreban samo jedan lonac, manje od pola sata i, naravno, brokula.

Tjestenina sa sirom i brokulom

Sastojci:

250 g makarona
250 g cvjetova brokule
2 žlice maslaca
1 žličica senfa
¼ žličice papra
2 žlice glatkog brašna
600 ml mlijeka
250 g naribanog cheddara
sol, papar

Priprema:

Brokulu operite i narežite na manje komade. U kipuću vodu dodajte makarone i skuhajte ih prema uputama na pakiranju. Minutu prije nego što ocijedite tijesto, u vodu, ubacite narezanu brokulu. Ocijedite sve zajedno. U istom loncu otopite maslac, umiješajte senf i dodajte sol i papar po ukusu. Dodajte i brašno pa pjenjačom miješajte dvije minute. Postupno dodajte mlijeko, cijelo vrijeme miješajući, dok se umak ne zgusne i dok ne zakipi. Dodajte sir i miješajte dok se ne otopi, probajte pa začinite po ukusu. U umak ubacite tjesteninu s brokulom, promiješajte i poslužite. Ako niste u žurbi, pospite s još malo parmezana i zapecite u pećnici na 200 stupnjeva. Dobar tek!