Uživali ste u čokoladnom fudgeu? Vrijeme je da isprobate i poprilično jednostavan recept s kikiriki maslacem. Naravno, ako želite da tekstura bude zanimljivija, kremasti maslac zamijenite onim s komadićima kikirikija.

Ako pripremate fudge samo za sebe, dio prebacite u vrećice sa zatvaračem i čuvajte u zamrzivaču do dva mjeseca.

Fudge od kikiriki maslaca

Sastojci:

220 g maslaca
250 g kikiriki maslaca
1/4 žličice soli
2 žličice ekstrakta vanilije
450 g šećera u prahu

Priprema:

Dublju četvrtastu posudu (cca 20 x 20 cm) obložite papirom za pečenje. Rastopite maslac i kikiriki maslac u mikrovalnoj ili na pari pa dodajte sol i ekstrakt vanilije. Postepeno umiješajte šećer, energično miješajući drvenom žlicom.
Pripremljenu smjesu prebacite u pripremljeni kalup i zagladite nožem. Omotajte posudu prozirnom folijom i stavite u hladnjak. Režite tek kada se fudge dobro ohladi i stisne.