• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Domaća marinara tajna je vrhunske pizze 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Zalogajčići

        Domaća marinara tajna je vrhunske pizze

        23.02.2023 08:51
        23.02.2023 08:51
        0

        Ako planirate talijansku večeru, uložite malo dodatnog truda u pripremu domaće marinare.

         Marinara umak Izvor: Shutterstock

        Marinara je klasični talijanski umak od rajčica, maslinovog ulja, češnjaka i začina. Zbog svoje jednostavnosti i cjenovne pristupačnosti, marinara je baza mnogih talijanskih jela, poput pizze, mesnih okruglica i lazanja. Naravno, ako pripremate marinaru izvan sezone rajčica, možete upotrijebiti i sjeckanu rajčicu iz konzerve. 

        Tajna dobrog umaka je lagano krčkanje svih sastojaka, kako bi se svi okusi sjedinili, a umak zgusnuo. Stoga, natočite si čašu vina, ostavite umak da se krčka, pripremite tijesto za pizzu ili tjesteninu i uživajte u autentičnoj talijanskoj večeri.

        Marinara umak

        Sastojci:

        50 ml maslinovog ulja
        3 režnja češnjaka
        1 žlica koncentrata rajčice
        900 g sjeckane rajčice u konzervi
        prstohvat soli
        papar
        prstohvat šećera
        svježi bosiljak

        Priprema:

        Češnjak ogulite i narežite tanko po dužini. U lonac dodajte maslinovo ulje i zagrijte na srednje jakoj vatri. Ubacite češnjak, miješajte i kratko pržite dok ne dobije lijepu zlatnu boju, otprilike pet minuta. Dodajte koncentrat rajčice i pržite još minutu. Ubacite i rajčice te začinite soli i paprom, dodajte prstohvat šećera i svježe listove bosiljka. Kuhajte na laganoj vatri, povremeno miješajući, otprilike 30 minuta. Izvadite bosiljak i vaš umak je spreman. Poslužite odmah ili prebacite u steriliziranu staklenku, dobro zatvorite i čuvajte u hladnjaku.

        Možda će vas zanimati

        • KORISNI SAVJETI |

          26. Jan 2022.

          Da, korica pizze može biti hrskava i sljedećeg dana. Evo kako... 

          0
           pizza
        • Djeca ih obožavaju! |

          06. Oct 2022.

          Pizza pužići idealan su izbor za obiteljska druženja

          0
           shutterstock_2201834521.jpg

        Tagovi

        marinara umak pizza talijanska kuhinja

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        može li bolje?

        | 23. May 2023.

        Slatka pizza s voćem idealan je doručak

        Slatka pizza s voćem
        0

        za posebne prilike

        | 19. May 2023.

        Kremasti zalogajčići za obožavatelje kikiriki maslaca

        Fudge od kikiriki maslaca
        0

        za prste polizati

        | 19. May 2023.

        Prutići sa sirom gotovi za manje od pola sata

        Prutići od lisnatog tijesta sa sirom
        0

        dobro jutro!

        | 12. May 2023.

        Preukusna jutarnja kombinacija s avokadom i gljivama

        Avokado tost s gljivama
        0

        tuna melt

        | 12. May 2023.

        Predobar topli sendvič s tunom iz konzerve

        Topli sendvič s tunom
        0

        odmah gotovo!

        | 09. May 2023.

        Španjolci obožavaju ovaj recept s rajčicom!

        Tostirani kruh s rajčicom
        0

        mali zalogaji

        | 02. May 2023.

        Mini mozzarella može biti zvijezda večeri

         Marinirana mini mozzarella
        0

        večera za 5

        | 25. Apr 2023.

        Brzinski popečci od tune iz konzerve

         Popečci od tune
        0

        počastite se!

        | 25. Apr 2023.

        Proljetno slavlje uz “pijane” jagode

         Pijane jagode u roseu i šećeru
        0

        Najpopularnije

         Salata od leće
        0

        brzo i zdravo!

        | 24. Mar 2023.

        Današnji gablec je brza i lagana salata od leće

         Riža od cvjetače sa začinskim biljem
        0

        Glavno jelo

        | 31. Jul 2022.

        Jednostavna "riža" od cvjetače koja će vas oduševiti

         tikvice gril
        0

        POVRĆE JE IN

        | 21. Jul 2022.

        Otkrijte kako savršeno pripremiti tikvice na grilu

         Tiramisu od zobenih pahuljica
        0

        2u1

        | 13. Mar 2023.

        Zobena kaša može biti zamjena za tiramisu!

         Domaći čokoladni sladoled
        0

        Desert

        | 26. May 2022.

        Ovaj kremasti čokoladni sladoled možete napraviti i kod kuće

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.