Preporučujemo korištenje zelenih maslina bez koštica, a dobar su izbor i one punjene češnjakom ili paprikom. Najukusnije su kad su tople, pa ih ispecite netom prije serviranja.

Možete ih poslužiti uz tartar umak, neki lagani umak od grčkog jogurta i začinsko bilja ili pak domaći kečap. Uživajte!

Pržene zelene masline

Sastojci:

staklenka maslina bez koštica
1 jaje
100 g krušnih mrvica
sol, papar
ulje za prženje

Priprema:
Neka tava za prženje bude u potpunosti prekrivena uljem. Stavite ju na srednje jaku vatru i pričekajte da se ulje dobro zagrije. Jaje umutite u zdjelici s malo soli i papra, pa svaku maslinu uronite najprije u jaja, a zatim u krušne mrvice. Pržite masline dok ne postanu zlatne boje, otprilike 45 sekundi. Izvadite ih na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće. Poslužite uz umak i uživajte!