Preporučujemo korištenje zelenih maslina bez koštica, a dobar su izbor i one punjene češnjakom ili paprikom. Najukusnije su kad su tople, pa ih ispecite netom prije serviranja.
Možete ih poslužiti uz tartar umak, neki lagani umak od grčkog jogurta i začinsko bilja ili pak domaći kečap. Uživajte!
Pržene zelene masline
Sastojci:
staklenka maslina bez koštica
1 jaje
100 g krušnih mrvica
sol, papar
ulje za prženje
Priprema:
Neka tava za prženje bude u potpunosti prekrivena uljem. Stavite ju na srednje jaku vatru i pričekajte da se ulje dobro zagrije. Jaje umutite u zdjelici s malo soli i papra, pa svaku maslinu uronite najprije u jaja, a zatim u krušne mrvice. Pržite masline dok ne postanu zlatne boje, otprilike 45 sekundi. Izvadite ih na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće. Poslužite uz umak i uživajte!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice