Miksanje u jutarnjim satima nije sretna opcija, ali preporučujemo da ovog vikenda napravite iznimku. Isprobajte recept za pahuljasta jaja iz pećnice, zbog kojih će se iritantan zvuk miksera isplatiti.
Morat ćete napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka, koji će poslužiti kao "gnijezdo" za kremasti žumanjak. Priprema traje otprilike 15 minuta, uključujući pečenje. Dobar tek!
Pahuljasta jaja iz pećnice
Sastojci
- 4 jaja
- sol, papar
- svježi vlasac
- čili pahuljice
Priprema:
- Pažljivo razdvojite bjelanjke od žumanjaka. Svaki žumanjak stavite u zasebnu posudicu i pripazite da se ne razlije.
- Bjelanjak izmiksajte u čvrsti snijeg s prstohvatom soli.
- Na limu obloženom papirom za pečenje napravite četiri hrpice od bjelanjaka. U sredinu svake dodajte po jedan žumanjak.
- Pecite otprilike pet do šest minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Izvadite jaja kad rubovi poprime zlatnu boju.
- Pospite čilijem, paprom i svježim vlascem pa poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice