Obožavamo sve što podsjeća na pizzu, uključujući i ovaj brzi recept s voćem i hrskavom podlogom od oraščića. Savršen je izbor za doručak, gablec, ali i dječje rođendane.
Preporučujemo da "pizzu" nadjenete bobičastim voćem, bananama i kivijem. U slast!
Slatka pizza s voćem
Sastojci za podlogu:
- 120 g zobenih pahuljica
- 50 g mljevenih sjemenki lana
- 75 g nasjeckanih orašastih plodova (oraha, badema ili lješnjaka)
- 60 g rastopljenog maslaca
- 80 g meda
- 1 jaje (M)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/2 žličice mljevenog cimeta
- prstohvat soli
Sastojci za nadjev:
- 200 g grčkog jogurta
- 100 g krem sira
- korica i sok jednog limuna
- 2 žlice meda
- 500 g svježeg voća
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Kalup za pitu ili tortu dobro namastite.
- Pomiješajte sve sastojke za podlogu pa ih utisnite u pripremljeni kalup.
- Pecite podlogu 20-ak minuta u zagrijanoj pećnici, dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite i pričekajte da se podloga u potpunosti ohladi.
- Za to vrijeme izmiksajte grčki jogurt s krem sirom pa umiješajte koricu i sok limuna i med. Još kratko miksajte kako biste dobili glatku kremu.
- Premažite podlogu kremom pa nadjenite opranim i nareznim voćem po izboru. Narežite oštrim nožem na trokute, poput pizze, i poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice