Obožavamo sve što podsjeća na pizzu, uključujući i ovaj brzi recept s voćem i hrskavom podlogom od oraščića. Savršen je izbor za doručak, gablec, ali i dječje rođendane.

Preporučujemo da "pizzu" nadjenete bobičastim voćem, bananama i kivijem. U slast!

Slatka pizza s voćem

Sastojci za podlogu:

  • 120 g zobenih pahuljica
  • 50 g mljevenih sjemenki lana
  • 75 g nasjeckanih orašastih plodova (oraha, badema ili lješnjaka)
  • 60 g rastopljenog maslaca
  • 80 g meda
  • 1 jaje (M)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • prstohvat soli

Sastojci za nadjev:

  • 200 g grčkog jogurta
  • 100 g krem sira
  • korica i sok jednog limuna
  • 2 žlice meda
  • 500 g svježeg voća

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Kalup za pitu ili tortu dobro namastite.
  2. Pomiješajte sve sastojke za podlogu pa ih utisnite u pripremljeni kalup.
  3. Pecite podlogu 20-ak minuta u zagrijanoj pećnici, dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite i pričekajte da se podloga u potpunosti ohladi.
  4. Za to vrijeme izmiksajte grčki jogurt s krem sirom pa umiješajte koricu i sok limuna i med. Još kratko miksajte kako biste dobili glatku kremu.
  5. Premažite podlogu kremom pa nadjenite opranim i nareznim voćem po izboru. Narežite oštrim nožem na trokute, poput pizze, i poslužite.