Hasselback krumpiri su podjednako ukusni i fotogenični. Preporučujemo da iskoristite sezonu mladog krumpira i isprobate istu metodu. Bit će savršeno hrskavi izvana i mekani iznutra, poput pire krumpira.

Odličan su prilog, ali i popodnevni snack. Možete ih poslužiti uz umak od kiselog vrhnja ili grčkog jogurta i začinskog bilja.

Hasselback mladi krumpiri

Sastojci:

  • 800 g mladog krumpira
  • 3 žlice suncokretovog ulja
  • 2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 3 žlice naribanog parmezana

Priprema:

  1. Napunite veću posudu vodom.
  2. Krumpire dobro operite pa svaki razrežite po širini na tanke listiće. Pripazite da ne zarežete do kraja, svi trebaju ostati u komadu.
  3. Isperite svaki krumpir dobro pod hladnom vodom, obavezno i između listića.
  4. Iscijedite krumpire pa ih osušite uz pomoć krpe ili papirnatih ubrusa.
  5. Prelijte ih uljem, dobro posolite i popaprite.
  6. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Rasporedite krumpire i pecite ih 30 do 40 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
  7. Prije posluživanja ih, po želji, pospite parmezanom. Dobar tek!