Čips od banane lako možete napraviti i kod kuće. Nećete se uopće naraditi, ali vaša će pećnica imati malo više posla. Naime, banane je potrebno peći na nižoj temperaturi malo duže od dva sata. Ali, vjerujte nam, svaka se minuta isplati.
Domaći čips od banane ima nešto kraći rok trajanja od kupovnog, otprilike tjedan dana, ali zato okus možete u potpunosti prilagoditi svojim željama. Preporučujemo da isprobate kombinaciju đumbira i cimeta!
Čips od banane
Sastojci:
- 2 zrele banane
- sok polovice limuna
- prstohvat đumbira
- prstohvat cimeta
Priprema:
- Banane narežite na kolutove debljine 5 mm.
- Lim obložite papirom za pečenje pa rasporedite banane.
- Svaki kolutić premažite najprije sokom limuna pa pospite s malo vrlo malo đumbira i cimeta. Nemojte pretjerati kako okus ne bi bio preintenzivan.
- Zagrijte pećnicu na 130 stupnjeva i pecite otprilike 90 minuta, dok banane ne poprime smećkastu boju.
- Okrenite svaki kolutić pa pecite još sat vremena, dok se u potpunosti ne osuše.
- Izvadite iz pećnice i ostavite ih da odstoje na sobnoj temperaturi 10-ak minuta. U tom bi se razdoblju trebale ohladiti i postati hrskave.
- Ako još uvijek nisu hrskave, vratite ih u pećnicu i pecite još 10 minuta.
- Čips čuvajte u zatvorenoj posudi do tjedan dana.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice