Juha s domaćim knedlama ili noklicama najfinija je okrjepa za dušu i tijelo, ali ako vam nikako ne ispadnu kao mamine i bakine, isprobajte ovaj recept. Trik je u jednom sastojku zbog kojeg će vam sigurno uspjeti i koji će im dati mekoću, a to je jogurt.
Sastojci:
- 50 g kukuruznog brašna
- 40 g griza
- 100 ml jogurta
- 1/4 žličice soli
- prstohvat šećera
- 1 žličica nasjeckanog peršina
- 1 jaje
- 1 žlica maslinovog ulja
Shutterstock
Priprema:
Odvojite žumanjke i bjelanjke pa umutite žumanjke sa šećerom.U bjelanjke dodajte prstohvat soli i istucite čvrsti snijeg. Žumanjke i bjelanjke pomiješajte i lagano izmiješajte pa dodajte jogurt, kukuruzno brašno, nasjeckani peršin i maslinovo ulje. Sve sastojke lagano sjedinite pa sa dvije žličice oblikujte okruglice. Stavljajte u juhu i skuhajte.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice