Juha s domaćim knedlama ili noklicama najfinija je okrjepa za dušu i tijelo, ali ako vam nikako ne ispadnu kao mamine i bakine, isprobajte ovaj recept. Trik je u jednom sastojku zbog kojeg će vam sigurno uspjeti i koji će im dati mekoću, a to je jogurt.

Sastojci:

  • 50 g kukuruznog brašna
  • 40 g griza
  • 100 ml jogurta
  • 1/4 žličice soli
  • prstohvat šećera
  • 1 žličica nasjeckanog peršina
  • 1 jaje
  • 1 žlica maslinovog ulja
Kako se pripremaju knedle za juhu
Shutterstock 

Priprema:

Odvojite žumanjke i bjelanjke pa umutite žumanjke sa šećerom.U bjelanjke dodajte prstohvat soli i istucite čvrsti snijeg. Žumanjke i bjelanjke pomiješajte i lagano izmiješajte pa dodajte jogurt, kukuruzno brašno, nasjeckani peršin i maslinovo ulje. Sve sastojke lagano sjedinite pa sa dvije žličice oblikujte okruglice. Stavljajte u juhu i skuhajte.

 Izvor: Stvar ukusa