Tikvice su definitivno kraljice ljetnog povrća, a od njih se može napraviti pregršt ukusnih i zasitnih jela. Jedno od najukusnijih ljetnih jela su fine guste krem juhe. Ova juha od tikvica odlična je i topla i hladna, a priprema je jednostavna.

Recept za juhu od tikvice

Sastojci:

  • 400 grama tikvica
  • 2 dl punomasnog kravljeg mlijeka
  • 1 žlica slanog maslaca
  • 1 žlica bijelog pšeničnog brašna
  • 1 i pol žlica nasjeckanog peršina
  • 80 grama kiselog vrhnja
  • 8 dl vode
  • 1 žlica suhe mješavine začina
tikvice.jpeg
Shutterstock 

Priprema:

  1. Očišćene i narezane tikvice stavite u zdjelu i podlijte s 7 dl vode.
  2. Kuhajte 10 minuta da lagano provrije.
  3. Dodajte mlijeko i maslac i kuhajte 5 minuta.
  4. Maknite s vatre i izmiksajte.
  5. Brašno pomiješajte s 1 dl vode i dodajte u juhu.
  6. Začinite mješavinom suhih začina i kiselim vrhnjem te ostavite kuhati 3-5 minuta.
  7. Maknite s vatre i dodajte peršin.