Tikvice su definitivno kraljice ljetnog povrća, a od njih se može napraviti pregršt ukusnih i zasitnih jela. Jedno od najukusnijih ljetnih jela su fine guste krem juhe. Ova juha od tikvica odlična je i topla i hladna, a priprema je jednostavna.
Recept za juhu od tikvice
Sastojci:
- 400 grama tikvica
- 2 dl punomasnog kravljeg mlijeka
- 1 žlica slanog maslaca
- 1 žlica bijelog pšeničnog brašna
- 1 i pol žlica nasjeckanog peršina
- 80 grama kiselog vrhnja
- 8 dl vode
- 1 žlica suhe mješavine začina
Shutterstock
Priprema:
- Očišćene i narezane tikvice stavite u zdjelu i podlijte s 7 dl vode.
- Kuhajte 10 minuta da lagano provrije.
- Dodajte mlijeko i maslac i kuhajte 5 minuta.
- Maknite s vatre i izmiksajte.
- Brašno pomiješajte s 1 dl vode i dodajte u juhu.
- Začinite mješavinom suhih začina i kiselim vrhnjem te ostavite kuhati 3-5 minuta.
- Maknite s vatre i dodajte peršin.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice