Povrće narežite na jednake komade, veličine zalogaja, kako bi se ravnomjerno skuhalo. Po želji možete ubaciti i neko drugo povrće koje vam se nađe pri ruci, a grah zamijeniti graškom.
Slobodno napravite veću količinu i zamrznite ostatak za krizne situacije. Dobar tek!
Juha s povrćem
Sastojci:
1 glavica luka
1 žlica maslinovog ulja
1 l povrtnog ili pilećeg temeljca
100 g narezane tikvice
300 g bijelog graha iz konzerve
150 g narezanog krumpira
Šaka svježih mahuna
100 g narezane rajčice
¼ žličice papra
1/8 žličice kurkume
10 g narezanih listova celera
2 žlice koncentrata rajčice
Priprema:
Operite i narežite tikvice i krumpir na kockice. U velikom loncu pirjajte luk na ulju dok ne omekša. Dodajte i ostatak sastojaka, ali bez celera i koncentrata rajčice, pa pustite da prokuha. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte otprilike pola sata, sve dok povrće ne omekša. Umiješajte lišće celera i koncentrat rajčice, poklopite i kuhajte još pet minuta.
Probajte i po potrebi dodatno začinite. Poslužite odmah ili podijelite u posudice s poklopcem i zamrznite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice