Zvijezda ove globalno popularne salate je svježi kupus koji u kombinaciji s mrkvom i celerom (po želji i jabukom ili lukom) začinjen s dresingom pruža na svježini, sočnosti i dobrodošloj hrskavosti.

Ova je salata savršeni dodatak pečenom mesu – trganoj svinjetini i piletini, burgerima, sendvičima, ali i uz razne male zalogaje. Recept za pripremu coleslaw salte sastoji se i od pripreme umaka od majoneze, vrhnja, malo senfa i soka limuna ali odlične su i kombinacije uz dodatak malo jabučnog octa i mlaćenice koja je okusno lakša od kiselog vrhnja. Dobar je i savjet ostaviti pripremljenu salatu na nekoliko sati u hladnjaku a sve kako bi se sastojci i preljev što bolje povezali. Savjet više – uz bijeli kupus slobodno dodajte i malo ljubičastog kupusa jer će svojom bojom i ovu salatu učiniti zanimljivom.

Sastojci:

manja glavica kupusa
1 luk
1 mrkva
1 jabuka
100 g kiselog vrhnja ili jogurta
50 g majoneze
1 žličica senfa
sok i korica ½ limuna
soli i papra po ukusu

Priprema:

Tanko narežite ili naribajte kupus, mrkvu i jabuku, a luk nasitno nasjeckajte. Pomiješajte kupus, luk, mrkvu i jabuku u posudi. Pomiješajte svježe iscijeđeni sok od limuna, naribanu limunovu koricu, vrhnje, majonezu i senf te dodajte soli i papra po ukusu. Time prelijte nasjeckane sastojke za salatu i sve dobro promiješajte. Ostavite da odstoji, poslužite rashlađeno.