Kad dođu hladniji dani, počinje sezona jela od kiselog kupusa. Kako je još rano za kiseljenje kupusa, a zaželjeli ste ga jesti, predlažemo da isprobate ovaj brzi recept. Salatu od kiselog kupusa možete napraviti za jedan dan.
Recept za zimnicu od kiselog kupusa
Sastojci:
1 kg kupusa
1 mrkva
2-3 češnja češnjaka
3 žlice octa
100 ml ulja
3 žlice šećera
1,5 žlice soli
1 list lovora
750 ml vode
papar u zrnu
Priprema:
Kupusu skinite vanjske listove, izrežite korijen, pa ga narežite na veće komade. Naribajte mrkvu i pomiješajte s kupusom. Dodajte nasjeckani češnjak, a ako volite pikantniji okus možete dodati malo ljute papričice. Dobro promiješajte. Stavite vodu da prokuha i kada prokuha dodajte sol i šećer. Promiješajte pa nakon 5 minuta dodajte list lovora i nekoliko zrna papra. Zalijte uljem i pustite da marinada kuha još minutu pa dodajte ocat, promiješajte i maknite sa štednjaka. Kupus s mrkvom i češnjakom ulijte u steriliziranu staklenku, pa prelijte marinadom. Zatvorite i ostavite da se ohladi u hladnjaku jedan dan i možete jesti.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice