Hladni dani prizivaju tople i guste juhe s hranjivim namirnicama punih vitamina. Gusta juha od krumpira, ječma i leće zasitna je poput variva pa je možete jesti i kao samostalni obrok.
Sastojci:
2 krumpira
1/3 šalice ječma
1/2 šalice leće
1 luk
1 mrkva
1 stabljika celera
3 češnja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
1,5 l povrtnog temeljca (ili voda u koju ste dodali dvije kocke za juhu)
1 žličica mljevenog kumina
pola žličice mljevene crvene paprike
pola žličice mljevene kurkume
sol, papar
Priprema:
Povrće očistite i narežite. Zagrijte ulje i pirjajte luk, mrkvu i celer. Kad omekšaju, dodajte nasjeckan češnjak i pirjajte još minutu.
U drugom loncu zagrijte temeljac i dok zavri prelijte njim povrće kojem ste dodali začine, krumpir, ječam i leću i sve promiješajte. Ponovno pustite da prokuha i kuhajte još pola sata. Posolite i popaprite po želji.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice