Temeljac se danas može kupiti i gotov, ali najbolji i zdraviji odabir je domaći. Nije ga teško pripremiti kod kuće, a hladan temeljac treba biti bistar i boje svijetlog jantara. Čuvajte ga u hladnjaku.

S portala Lepa i Srećna prenosimo recept za pileći temeljac slavnog kuhara Jamieja Olivera. 

Sastojci

2 kg sirove piletine (krilca, batci)
pola glavice češnjaka
5 korijena celera
2 srednja luka
2 velike mrkve
3 lovorova lista
3 vezice ružmarina
5 vezica peršina
5 vezica svježe majčine dušice
5 zrna crnog papra
6 l hladne vode

Recept Jamieja Olivera za pileći temeljac

14:59
Korak 1

Narežite

Krupno nasjeckajte celer, izgnječite češnjak, narežite meso.

15:06
Korak 2

Kuhajte

U veliki lonac s debljim dnom stavite komade piletine, češnjak, povrće, sve bilje i papar. Ulijte hladnu vodu i pustite da prokuha, smanjite temperaturu i dalje kuhajte. 

15:08
Korak 3

Skidajte pjenu

Ostavite da se kuha 3-4 sata, a povremeno skidajte penu ako se pojavljuje.

15:08
Korak 4

Procijedite

Na kraju procijedite temeljac kroz gušću cjedilicu.

Kako pripremiti pileći temeljac po receptu Jamieja Olivera?
Shutterstock 

15:09
Korak 5

Ohladite

Ostavite pola sata da se ohladi, a potom stavite u hladnjak.