Varivo od graha jedno je od najomiljenijih jela na žlicu u našim krajevima. Svatko ima neki svoj omiljen recept za grah začinjen baš onako kako ga vole njihovi ukućani. No, trik za ukusnije varivo od graha uvijek dobro dođe.
Poznato je da grah mora stajati u vodi koja se baci, ali kada počnete kuhati, tu vodu ponovno prolijte i ulijte novu, ali toplu vodu.
Nakon toga vratite na štednjak, ponovo začinite i dodajte meso te nastavite kuhati dok jelo ne bude gotovo. Oni koji su probali trik tvrde da značajno poboljšava okus jela.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice