Varivo od graha jedno je od najomiljenijih jela na žlicu u našim krajevima. Svatko ima neki svoj omiljen recept za grah začinjen baš onako kako ga vole njihovi ukućani. No, trik za ukusnije varivo od graha uvijek dobro dođe.
Poznato je da grah mora stajati u vodi koja se baci, ali kada počnete kuhati, tu vodu ponovno prolijte i ulijte novu, ali toplu vodu.
Nakon toga vratite na štednjak, ponovo začinite i dodajte meso te nastavite kuhati dok jelo ne bude gotovo. Oni koji su probali trik tvrde da značajno poboljšava okus jela.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom
Super jednostavan i brz recept za čokoladni kolač iz tave