Jedna od najdražih salata koja se poslužuje u restoranima, ali i domovima je salata od kupusa. Svjež kupus odlično paše uz jela od mesa, a i jako je zdrav. No njegova priprema ponekad oduzima vrijeme jer ga treba narezati i naribati, a ako se nasjecka na premale komadiće, može se pretvoriti u kašu. Ako pak se nasjecka prekrupno, neće upiti začine i nespretno ga je jesti.

Da biste nasjeckali kupus za salatu koja će biti savršena, potrebno je primijeniti jednostavnu tehniku ​​i zaboraviti klasičan ribež ili velike noževe. Sve što vam treba je gulilica za povrće.

recept za najukusniju kupus salatu.jpeg
Shutterstock 

Glavicu kupusa prerežite na pola pa na četvrtine. Četvrtinu glavice kupusa stavite na dasku za rezanje, uzmite gulilicu za povrće i povucite unutrašnju stranu kupusa gore-dolje.

Salata će biti jednako izrezana, kupus će biti tanak, pa će dobro upiti sve začine ili gotov dresing. Osim toga, uštedjet ćete vrijeme i nakon pripreme juhe i glavnog jela, nećete morati ulagati puno truda i u pripremu salate.

Kako bi salata bila što ukusnija, uz sol obavezno dodajte malo šećera, ulja i octa, ali i malo vode. Salatu dobro promiješajte i ostavite da odstoji petnaestak minuta prije nego je poslužite uz glavno jelo. Zahvaljujući vodi kupus će dodatno omekšati, a šećer će ublažiti slani okus.