Musaka je zasitno jelo koje se rado priprema, ali ako je stalno s istim sastojcima, brzo može dosaditi. Napravite ovo jelo sa svježim kupusom i dobit ćete potpuno drugačiji obrok, ukusan topao, ali i hladan. Zimi ovo jelo možete pripremiti s kiselim kupusom.
Recept za musaku s kupusom
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 500 g mljevenog mesa
- 1 luk
- 1-2 šalice kukuruza šećerca
- riža po ukusu
- 1 kiselo vrhnje
- 2 jaja
- nešto mlijeka
Priprema:
Kupus narežite i popržite na ulju. Začinite po želji. Luk nasjeckajte i popržite pa dodajte mljeveno meso, dok je gotovo, dodajte kukuruz i rižu.
U tepsiju posložite kupus, zatim mljeveno meso, premažite kiselim vrhnjem i gore ostatak kupusa. Umutite jaja i pomiješajte s malo mlijeka pa pecite na 220°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice