Sezona je kiseljenja kupusa, a najbolji je domaći kiseli kupus. Saznajte kako ukiseliti kupus u glavicama korak po korak.
Važno je kupus prekriti salamurom i dobro zatvoriti te držati na toplom, a nakon tri tjedna možete ga jesti.
Sastojci:
10 glavica kupusa
1,5 kg soli
Priprema:
Svakoj glavici kupusa očistite vanjske listove i izdubite korijen. Udubinu na kupusu posolite do vrha. Bačvu od 50 l dobro operite, pa poredajte glavice kupusa, gusto, jednu do druge. Šupljina u kojoj se nalazi sol mora biti okrenuta prema gore. Bačvu pokrijte čistom krpom, zatim poklopite (ne zatvarati, već staviti na vrh) i ostavite tako 24 sata. Nakon toga bačvu napunite vodom da kupus "pliva" u njoj, pa uspite preostalu sol. Stavite mrežu preko nje i pritisnite nečim teškim (predmet dobro operite prije stavljanja u bačvu). Bačvu dobro zatvorite i ostavite na temperaturi od 18 do 22 stupnja oko 3 tjedna. Za to vrijeme se kupus ukiselio i možete ga jesti.
Napomena: Prilikom vađenja glavice kupusa iz bačve potrebno je podići teški predmet i mrežu, ali nakon toga oboje vratiti u bačvu.
Izvor: StvarUkusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice