Kad pripremate faširance u mljeveno meso dodaju se jaja i krušne mrvice no profesionalni kuhari koriste još jedan sastojak koji meso čini sočnijim. Kako bi ovako pripremljeno mljeveno meso bilo ukusnije i zdravije, umjesto krušnih mrvica upotrijebite nasjeckane orahe, piše Stvar Ukusa.
Možete koristiti i kikiriki, bademe ili bilo koji orašasti plod. Meso će izvana biti hrskavo, a iznutra sočno i mekano. Kad počnete pržiti u tavi ili roštilju, stvorit će se korica koja će omogućiti da sav mesni sok ostane u odrescima.
Iste sastojke možete koristiti i u pripremi ćevapa, krmenadli, kobasica i polpeta. Tim više što će ovako pripremljeni biti savršenog okusa i nitko im neće moći odoljeti.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice