Mljeveno meso vrlo je praktično jer se od njega mogu pripremiti razna mesna jela, može se dinstati s umakom od rajčica kao što je bolonjez, paše u razne složence kao što su lazanje i musaka, nezaobilazno je kao nadjev za sarmu i punjene paprike, a od njega se pripremaju i omiljene pljeskavice, faširanci i ćufte.

Svatko ima neku svoju tajnu za najukusnije domaće ćufte od mljevenog mesa, a slavni chef Gordon Ramsay otkrio je svoju. Umjesto da ih povezuje jajem, poznati chef koristi mješavinu krušnih mrvica i mlijeka. Donosimo vam njegov recept za ćufte.

Ćufte po receptu Gordona Ramsaya

Sastojci:

  • 400 g mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 žličica chilli pahuljica ili mljevene paprike
  • 80 g krušnih mrvica
  • 3-4 žlica mlijeka
Ćufte po receptu Gordona Ramsaya
Shutterstock 

Priprema:

Luk i češnjak sitno nasjeckajte, pa popržite na malo ulja. Luk i češnjak posolite i popaprite pa dodajte mljevenu papriku. Pržite dok luk ne omekša i pozlatni. Mljeveno meso rasporedite u zdjelu, posolite i popaprite, pa rukama dobro promiješajte. Pomiješajte prezle i mlijeko, pa dodajte u meso, kao i smjesu od luka. Sve sastojke dobro sjedinite i radite ćufte. Pržite ih na malo ulja.