Napravite domaće sušene rajčice koje je jednostavno napraviti u pećnici, a po vlastitoj želji možete dodavati začine, kao što su češnjak, ružmarin i sl. Sušene rajčice možete jesti samostalno ili ih dodavati kao dodatak jelima zbog punijeg okusa. 

Sastojci :

  • 500 g rajčice
  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • sol

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 100 supnjeva s ventilatorom. Rajčice dobro operite, narežite na tanke kolutiće, pa posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Malo posolite pa ih stavite u pećnicu i sušite oko 2-2 i pol sata. Povremeno provjerite rajččice i pazite da ne zagore.

Ako želite samo sušene rajčice, ostavite ih da se ohlade bez ulja. Spremite ih u staklenku ili vrećicu na zatvaranje iz koje istisnite zrak. Ako ih želite dodatno začiniti i čuvati u ulju, u staklenku dodajte maslinovo ulje i sitno nasjeckajte češnjak, čuvajte u hladnjaku. Po želji možete dodati i malo sušenog origana. Ulje će se u hladnjaku stisnuti i izgledati mutno.