Pečene paprike su ukusne u salati ili kao prilog raznim jelima, a ako vam smeta njihova kožica, možete ih oguliti.
Postoji nekoliko trikova za lakše guljenje pečenih paprika. Stavite ih u vrećicu i zavežite. Pustite da malo odstoji, kožica će se sama odvojiti.
Postoji još jedan trik, a to je da pečene paprike odmah nakon vađenja iz pećnice pokrijete plastičnom prozirnom folijom, salvetom ili krpom ili ih stavite u lonac pa pokrijete poklopcem. Ostavite da tako odstoje oko 15 minuta, ako imate veću količinu, možete i do pola sata.
Prekrivanjem paprika stvara se para i višak tekućine, što pomaže lakšem guljenju.
Zamrznute pečene paprike se gule bez ikakvog problema, samo ih je potrebno otopiti desetak minuta, stavite ih u vrećici pod mlaz tople vode na nekoliko sekundi i gulite odmah.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom
Super jednostavan i brz recept za čokoladni kolač iz tave