Kremšnita je starinski kolač za koji treba više vremena radi dugotrajnog kuhanja kreme. Ovaj kolač okusom podsjeća na slavnu slasticu, ali ne peče se jer se umjesto lisnatog tijesta koriste keksi.
Kad poželite slatko, napravite ovu brzu i jednostavnu poslasticu.
Sastojci:
- 250 g keksa
- 100 ml mlijeka
- 700 ml mlijeka
- 100 g vrhnja za šlag s okusom vanilije
- 150 g šećera
- 400 ml slatkog vrhnja
- šećer u prahu
Priprema:
Umutite mlijeko, šećer i vrhnje. U drugoj posudi umutite slatko vrhnje (možete dodati i 30 g šećera u prahu, ako volite slatko). Pola smjese od šlaga dodajte smjesi od vanilije i sjedinite mikserom. U kalup složite kekse umočene u mlijeko. Izlijte nadjev pa preostalo slatko vrhnje. Poravnajte i posložite drugi red keksa. Stavite u hladnjak na 2 sata pa pospite šećerom u prahu.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice