Popularna caprese torta ima samo pet osnovnih sastojaka - čokoladu, bademe, jaja, šećer i maslac. Ovaj kvintet dovoljan je za pripremu savršenog deserta, koji se brzo priprema i jednako brzo nestaje s pladnja.

Naravno, poželjno je dodati malo soli, koja je najbolja prijateljica čokolade, koricu naranče te vaniliju. Ako vam mahuna nije pri ruci, poslužit će i pasta, ekstrakt pa i vanilin šećer.

Sastojci:

5 jaja

200 g šećera

200 g maslaca

200 g tamne čokolade

250 g mljevenih badema

1 vanilin šećer

Prstohvat soli

Recept za čokoladnu tortu caprese od 5 sastojaka
Shutterstock 

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Čokoladu nasjeckajte pa je rastopite na pari, a u mikrovalnoj rastopite maslac. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom pa im dodajte otopljenu čokoladu i mljevene bademe. Potom umiješajte rastopljeni maslac i dobro promiješajte. Pjenasto umutite bjelanjke s prstohvatom soli pa ih lagano umiješajte u smjesu čokolade, žumanjaka i maslaca.

Kalup za torte obložite papirom za pečenje pa ulijte smjesu. Pecite tortu otprilike 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Ohlađenu tortu pospite šećerom u prahu te, po želji, poslužite uz tučeno vrhnje.