Znamo da zvuči gotovo nemoguće, ali brownieje ne morate nužno peći. Ako se opredijelite za zdraviju verziju bez brašna, zaslađenu samo datuljama i medom, moći ćete navaliti čim se malo stisnu u hladnjaku.

Ostatke brownija, ako ih uopće bude, čuvajte u hladnjaku do tjedan dana ili u zamrzivaču do dva mjeseca.

Sastojci:

400 g očišćenih datulja
180 g oraha
8 žlica kakaa
2 žličica ekstrakta vanilije
2 žličice vode
¼ žličice soli
60 g meda
2 žlice kokosovog ulja

recept za brownie
molly keesling/unsplash 

Priprema:

U multipraktik dodajte očišćene datulje, orahe, šest žlica kakaa, jednu žličica ekstrakta vanilije, vodu te sol. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Možda će se smjesa isprva činiti suhom, no nemojte dodavati više vode. Lagano namastite četvrtastu posudu ili obložite papirom za pečenje te ravnomjerno utisnite smjesu.

U manjoj posudi pomiješajte ostatak kakaa, med i kokosovo ulje. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu jer će ona poslužiti kao glazura. Ravnomjerno rasporedite po vrhu kolača. Stavite u hladnjak na najmanje dva sata prije rezanja i posluživanja.