Znamo da zvuči gotovo nemoguće, ali brownieje ne morate nužno peći. Ako se opredijelite za zdraviju verziju bez brašna, zaslađenu samo datuljama i medom, moći ćete navaliti čim se malo stisnu u hladnjaku.
Ostatke brownija, ako ih uopće bude, čuvajte u hladnjaku do tjedan dana ili u zamrzivaču do dva mjeseca.
Sastojci:
400 g očišćenih datulja
180 g oraha
8 žlica kakaa
2 žličica ekstrakta vanilije
2 žličice vode
¼ žličice soli
60 g meda
2 žlice kokosovog ulja
Priprema:
U multipraktik dodajte očišćene datulje, orahe, šest žlica kakaa, jednu žličica ekstrakta vanilije, vodu te sol. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Možda će se smjesa isprva činiti suhom, no nemojte dodavati više vode. Lagano namastite četvrtastu posudu ili obložite papirom za pečenje te ravnomjerno utisnite smjesu.
U manjoj posudi pomiješajte ostatak kakaa, med i kokosovo ulje. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu jer će ona poslužiti kao glazura. Ravnomjerno rasporedite po vrhu kolača. Stavite u hladnjak na najmanje dva sata prije rezanja i posluživanja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice