Tajna pahuljastih palačinki je u dobro tučenom snijegu od bjelanjaka i laganom pečenju pod poklopcem. Priprema će vam oduzeti malo manje od pola sata, ali svaka će se utrošena minuta isplatiti.
Poslužite ih odmah, prelivene medom, domaćom namazom ili sa žlicom tučenog vrhnja.
Pahuljaste japanske palačinke
Sastojci:
2 jaja (L)
1-2 žlice mlijeka
1/2 žličice ekstrakta vanilije
30 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
2 žlice šećera
1 žlica suncokretovog ulja
2 žlice vode
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Umutite žumanjke s mlijekom i ekstraktom vanilije, a zatim u smjesu umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo.
Bjelanjke sa šećerom izmiksajte u čvrst snijeg pa ih lagano umiješajte u smjesu bjelanjaka. Tavicu većeg promjera premažite tankim slojem ulja, a zatim je zagrijte na laganoj vatri. Žlicom zagrabite smjesu pa je izlijte na tavu. Trebali biste peći dvije ili tri palačinke odjednom. Na svaku potom dodajte još žlicu smjese, kako bi palačinke bile što deblje.
Ulijte žlicu vode pa tavicu poklopite poklopcem i pustite da se palačinke peku otprilike pet minuta na vrlo laganoj vatri. Maknite poklopac pa lagano špatulom okrenite palačinke. Dodajte preostalu žlicu vode, poklopite pa ih pecite još par minuta. Donji dio palačinke bi, baš kao i gornji, trebao poprimiti zlatnu boju.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice