Kraljica voća jabuka definitivno je voćka koja se najviše koristi u pripremi kolača i slastica tijekom cijele godine. Savršeno paše u štrudle, pite, muffine, crumble, a slaže se i s pudingom u kremastim kolačima ili u banana kruhu ili fritulama. Jabuke možete naribane ili samo nasjeckane dodati i u običan biskvit ili staviti na prhko tijesto i zapeći u pećnici kao galletu.
Donosimo vam jednostavan recept za koji vam ne trebaju jaja, a ukusna je i sočna poslastica te najvažnije - brzo gotova. Po želji joj dodajte i mljevene orahe i grožđice.
Sastojci
500 g jabuka oguljenih i narezanih
125 g šećera
250 g brašna
1 žličica cimeta
1⁄2 žličice muškatnog oraščića
1 1⁄2 žličice sode bikarbone
60 ml ulja
1 žličica vanilije
1⁄2 žličice soli (po želji)
125 g orašastih plodova i/ili grožđica
Recept za kolač od jabuka
Narežite jabuke
Narežite jabuke te pospite šećerom i ostavite da odstoje 20 minuta, odnosno dok ne puste sok.
Pomiješajte
Prosijte suhe sastojke i pomiješajte ih. Dodajte ulje, vaniliju i orahe i/ili grožđice te umiješajte u jabuke s prosijanim suhim sastojcima.
Pecite
Smjesu ulijte u tepsiju i pecite na 165 stupnjeva 40 do 45 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice