Jednostavan i brz kolač koji svojim okusom banane brzo osvaja.
Sastojci:
Biskvit:
5 jaja
3 žlicešećera
1 vanilin šećer
5 žlica glatkog brašna
0,5praška za pecivo
2 žlice ulja
2 žlice tople vode
2 žlice kakaa
Krema:
2 pudinga od vanilije
1 žlica gustina
6 žlica šećera
600 ml mlijeka
130 g maslaca
1 izmiksana banana
Ostalo:
2 vrećice šlaga u prahu
100 ml mlijeka
malo čokolade za naribati
Priprema:
1. Krema
Za kremu skuhajte puding od navedenih sastojaka i stavite na hlađenje.
Nakon što se krema prohladi, umiksajte u kremu jednu ispasiranu bananu i maslac sobne temperature te miksajte dok ne dobijete glatku kremu.
2. Biskvit
U posudi izmksajte pjesnasto jaja, šećer, vanilin šećer. Postupno dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Nakon toga dodajte ulje, toplu vode i kakao. Kratko izmksajte da se sastojci sjedine. Smjesu ulijte u namašćen i pobrašnjen lim. Pecite na 180 stupnjeva 10-12 minuta.
2 žlice šećera pomiješajte sa 150 ml vode i neka provri. Kad je biskvit pečen, natopite ga ovim preljevom i stavite da se ohladi.
3. Složite kolač
Kad je biskvit ohlađen, na njega dodajte ohlađenu kremu i na kremu šlag koji ste prethodno izmksali. Preko naribajte čokoladu.
izvor: index.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice