Jedan od najjednostavnijih kolača koji svatko može pripremiti zasigurno je brownie. Čokoladan, sočan, ali ne kremast, može stajati nekoliko dana, a priprema se brzo i jednostavno.
Sastojci:
170 g tamne čokolade, otopljene
2 jajeta
115 g meda
40 g integralnog pšeničnog brašna
prstohvat soli
Priprema:
Otopite čokoladu na pari. Dok se čokolada malo hladi, umutite dobro jaja dobro žičanom mutilicom, dok ne postanu pjenasta. Ulijte med i otopljenu čokoladu i mutite dok se potpuno ne sjedine. Dodajte integralno brašno i posolite. Izmešajte tijesto lopaticom, dok se sve ne sjedini u jednu masu. Ulijte testo u papirom za pečenje obloženu tepsiju. Pecite 15 minuta na 180. Ostavite kolač da se ohladi još najmanje 30 minuta prije rezanja i serviranja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice