Je li vam palo napamet da od piškota, kave i mascarponea napravite kuglice i uvaljate ih u kakao? Ako nije, krajnje je vrijeme da isprobate ovu “putnu” varijantu tiramisua.
Od sastojaka u receptu trebali biste dobiti 12 kuglica pa, po potrebi, udvostručite sastojke. Tiramisu kuglice držite u hladnjaku u zatvorenoj posudi!
Sastojci:
15 piškota
150 g mascarpone ili krem sira
60 ml jake kave
1 žličica šećera u prahu
3 žlice kakaa
Priprema:
Natrgane piškote prelijte kavom i ostavite sa strane. U drugoj posudi lagano promiješajte mascarpone ili krem sir sa šećerom. Smjesu sa sirom dodajte piškotama i promiješajte. Uzmite manju žlicu kao mjerilo i pomoću nje vadite smjesu pa rukama oblikujte male kuglice. Ako primijetite da je sa smjesom teško raditi, stavite je u hladnjak na 15-ak minuta pa nastavite.
Svaku kuglicu uvaljajte u kakao u prahu, posložite na lim i poslužite. Imajte na umu da u hladnjaku mogu stajati do tri dana.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice