Je li vam palo napamet da od piškota, kave i mascarponea napravite kuglice i uvaljate ih u kakao? Ako nije, krajnje je vrijeme da isprobate ovu “putnu” varijantu tiramisua.

Od sastojaka u receptu trebali biste dobiti 12 kuglica pa, po potrebi, udvostručite sastojke. Tiramisu kuglice držite u hladnjaku u zatvorenoj posudi!

Sastojci:

15 piškota
150 g mascarpone ili krem sira
60 ml jake kave
1 žličica šećera u prahu
3 žlice kakaa

Pogledajte i tiramisu po receptu talijanske filmske dive Sophije Loren

Priprema:

Natrgane piškote prelijte kavom i ostavite sa strane. U drugoj posudi lagano promiješajte mascarpone ili krem sir sa šećerom. Smjesu sa sirom dodajte piškotama i promiješajte. Uzmite manju žlicu kao mjerilo i pomoću nje vadite smjesu pa rukama oblikujte male kuglice. Ako primijetite da je sa smjesom teško raditi, stavite je u hladnjak na 15-ak minuta pa nastavite.

Svaku kuglicu uvaljajte u kakao u prahu, posložite na lim i poslužite. Imajte na umu da u hladnjaku mogu stajati do tri dana.