Aromatična, sočna i mirisna torta priprema se u samo jednoj zdjeli. Za pripremu je potrebno manje od deset minuta, što je čini savršenim desertom za utaživanjem želje za slatkim.
Sastojci:
150 grama šećera
50 grama muscovado šećera
3 srednja jaja
100 ml mlaćenice
100 ml biljnog ulja (1/4 šalice + 3 žlice)
100 g brašna
200 g mljevenih lješnjaka
1 žličica praška za pecivo
1 prstohvat soli
1 žlica svježe narančine korice
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lagano namastite i pobrašnite stranice okruglog kalupa za torte promjera 23 cm te ga obložite papirom za pečenje.
U zdjelu za miksanje stavite jaja i šećer, a zatim miksajte oko 2-3 minute na srednjoj brzini.Smanjite mikser na najmanju brzinu te jajima i šećeru dodajte ulje i mlaćenicu. Polako i strpljivo miksajte kako bi se smjesa spojila. Dodajte brašno, mljevene lješnjake, prašak za pecivo, sol i koricu naranče te miješajte na laganoj brzini dok se sve ne sjedini.
Pecite 40-45 minuta, dok čačkalica ubodena u sredini torte ne izađe suha.Ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu i još malo narančine korice. Najbolje je poslužiti sa nezaslađenim šlagom i malo marmelade od naranče.
izvor: tportal.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice