Štrudlice od smokve odličan su spoj prhkog tijesta i slatkih smokvi koje su jako zdrave. Pune su vlakana i prirodnih šećera, a odlične su za reguliranje probave. Ove ukusne štrudlice možete raditi u kombinacijama sa raznim voćem, kao što su šljive.
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 200 g putra
- 200 g kiselog vrhnja
- 1 vrećica vanili šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 300 g džema od smokve
- 300 g sušenih smokvi
Priprema:
Suhe smokve isjeckajte, i stavite u blender skupa s džemom od smokve. Stavit u dresir vrećicu.
U brašno dodajte vanilin šećer i prašak za pecivo, pa promiješajte. Zatim dodajte vrhnje i maslac, zamijesite tijesto. Kada umjeste tijesto, oblikuj ga u kuglu. Razvaljajte tijesto na veličinu 40x40 cm. Podijelite tijesto na 5 jednakih dijelova. Rasporedite punjenje po dužini i na sredinu tijesta svih 5 dijelova, spojite rubove.
Svijače složite na tepsiju obložen papirom za pečenje i ostavite u hladnjaku oko 10-15 minuta. Savijače izrežite i vratite u plehu.
Pecite na 180°C 15-20 minuta. Pospite šećerom u prahu ili uvaljajte u otopljenu čokoladu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice