Zapečene jabuke punjene orasima i cimetom iz pećnice okusom podsjećaju na pitu od jabuka. Svidjet će vam se ovaj jednostavni recept s jabukama ako volite lagane poslastice gotove nakon samo nekoliko koraka. U nastavku se nalazi video sa cijelim prikazom procesa izrade ovog deserta. 

Sastojci:

  • 6 jabuka
  • 60 g šećera
  • 1 žličica cimeta
  • naribanog muškatnog oraščića
  • 60 g suhih brusnica
  • 3 žlice maslaca
  • 50 g  oraha
  • 1 šalica vruće vode

  • šlag
  • karamela

Priprema

U posudi pomiješajte šećer, cimet, muškatnog oraščića i pomiješajte vilicom. Umiješajte brusnice i ostavite sa strane. Operite jabuke i izvadite srednji dio, ali da ostanu u komadu. Stavite ih u vatroslavnu posudu, ali da se ne dodiruju. Nadjev ravnomjerno rasporedite između jabuka. Svaku punjenu jabuku premažite s maslacem, po vrhu stavite orase i cimet. 

Ulijte 1 šalicu vruće vode u posudu i pecite 45 minuta na 190˚C, dok jabuke ne omekšaju. 

Kada ih zvadite iz pečnice poslužite sa šlagom i prelijevom od karamele na vrhu.