Zapečene jabuke punjene orasima i cimetom iz pećnice okusom podsjećaju na pitu od jabuka. Svidjet će vam se ovaj jednostavni recept s jabukama ako volite lagane poslastice gotove nakon samo nekoliko koraka. U nastavku se nalazi video sa cijelim prikazom procesa izrade ovog deserta.
Sastojci:
- 6 jabuka
- 60 g šećera
- 1 žličica cimeta
- naribanog muškatnog oraščića
- 60 g suhih brusnica
- 3 žlice maslaca
- 50 g oraha
- 1 šalica vruće vode
- šlag
- karamela
Priprema:
U posudi pomiješajte šećer, cimet, muškatnog oraščića i pomiješajte vilicom. Umiješajte brusnice i ostavite sa strane. Operite jabuke i izvadite srednji dio, ali da ostanu u komadu. Stavite ih u vatroslavnu posudu, ali da se ne dodiruju. Nadjev ravnomjerno rasporedite između jabuka. Svaku punjenu jabuku premažite s maslacem, po vrhu stavite orase i cimet.
Ulijte 1 šalicu vruće vode u posudu i pecite 45 minuta na 190˚C, dok jabuke ne omekšaju.
Kada ih zvadite iz pečnice poslužite sa šlagom i prelijevom od karamele na vrhu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice