Rolada od jagoda i pudinga od vanilije lagan je i osvježavajuć desert za koju vam ne treba želatina. Idealan desert od jagoda za vruće ljetne dane.

Ovaj desert se priprema bez pečenja, a u samo par sastojka možete napraviti lagan i ukusan desert. U nastavku teksta donosimo vam i video sa opisom pripreme rolade. 

Sastojci:

  • 200 ml mlijeka
  • 500 g piškota

Punjenje:

  • 500 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 70 g šećera
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 60 g škroba
  • 1 žlica kakaa
  • 300 g jagoda
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 žlica kakaa
  • 200 g jagoda

Priprema:

Kekse umočite u mlijeko, pa ih posložite po foliji u 3 reda po 12 komada. Miksajte šećer, jaja, vaniliju i škrob. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte u lonac u koje ste ulili mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne uz stalno miješanje. Izlijte u posudu i prekrijte prozirnom folijom pa ostavite da se hladi u hladnjaku oko pola sata. Kremu premažite preko piškota, pa pospite kakaom.

Složite jagode u dva reda po širini i zarolajte sve skupa. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena. Umutite slatko vrhnje sa vanilin šećerom i šećerom u prahu, pa njime premažite roladu. Popspite kakaom i ukrasite jagodama. Stavite u hladnjak na još pola sata.