Lagana ljetna voćna torta s piškotama idealan je izbor za tople dane kada želite nešto lagano, osvježavajuće i jednostavno za pripremiti. Kombinacija svježeg voća, laganog svježeg sira i hrskavih piškota čini ovu tortu savršenom za svaku prigodu, bilo da je riječ o obiteljskom okupljanju, rođendanu ili vikend druženje. 

Sastojci:

  • 5 listića bijele želatine
  • 300 g crvenog ribizla
  • 500 g punomasnog svježeg sira
  • 125 ml mlijeka
  • 150 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 dcl ruma
  • 50 g cornfleksa
  • borovnice i maline (ukras)

Priprema:
Namočite želatinu u hladnoj vodi. Bobičasto voće operite, očistite, ocijedite i obrišite kuhinjskim papirom. Izmiksajte sir, mlijeko, šećer, vanilin šećer i rum. Želatinu otopite na laganoj vatri, umiješajte joj dvije žlice smjese od sira pa sve zajedno umiješajte u ostatak kreme. Lagano primiješajte cornfleks i ribiz.

Uz rub kalupa poslažite piškote, ulijte kremu od sira, poravnajte površinu i stavite u hladnjak na oko pola sata.

Ukrasite bobičastim voćem pa maknite rub kalupa od torte.