Lagana ljetna voćna torta s piškotama idealan je izbor za tople dane kada želite nešto lagano, osvježavajuće i jednostavno za pripremiti. Kombinacija svježeg voća, laganog svježeg sira i hrskavih piškota čini ovu tortu savršenom za svaku prigodu, bilo da je riječ o obiteljskom okupljanju, rođendanu ili vikend druženje.
Sastojci:
- 5 listića bijele želatine
- 300 g crvenog ribizla
- 500 g punomasnog svježeg sira
- 125 ml mlijeka
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 dcl ruma
- 50 g cornfleksa
- borovnice i maline (ukras)
Priprema:
Namočite želatinu u hladnoj vodi. Bobičasto voće operite, očistite, ocijedite i obrišite kuhinjskim papirom. Izmiksajte sir, mlijeko, šećer, vanilin šećer i rum. Želatinu otopite na laganoj vatri, umiješajte joj dvije žlice smjese od sira pa sve zajedno umiješajte u ostatak kreme. Lagano primiješajte cornfleks i ribiz.
Uz rub kalupa poslažite piškote, ulijte kremu od sira, poravnajte površinu i stavite u hladnjak na oko pola sata.
Ukrasite bobičastim voćem pa maknite rub kalupa od torte.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice