Knedle od krumpira tradicionalna su poslastica na našim prostorima, a mi vam donosimo recept za knedle od krumpira punjene Nutellom. Ove mekane i sočne knedle s čokoladnim punjenjem idealne su za sve ljubitelje slatkoga.
Sastojci:
Tijesto:
- 600 g očišćenog krumpira
- 300 g brašna (200 g oštrog/100 g glatkog)
- 60 g maslaca
- 45 g griza
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
Posip:
- 120 g krušnih mrvica
- 80 g šećera
- 20 g kakaa
- 10 g čokoladnih mrvica
- 50 ml ulja
400-500 g Nutelle
Priprema:
Krumpir skuhajte u slanoj vodi, dodajte maslac i nakon što se skuha, zgnječite ga u pire. Zatim dodajte sol, vanilin šećer i jaje, pa sve dobro zamijesite. Dodajte griz i brašno i ponovno dobro pomiješajte. Gotovo tijesto ostavite pokriveno u hladnjaku da odstoji oko 30 minuta.
Za to vrijeme pripremite Nutella kuglice tako što ohlađenu Nutellu stavljajte na papir za pečenje u porcijama od oko 20 g i stavite u zamrzivač na još 30 minuta.
Na zagrijano ulje u tavi dodajte krušne mrvice, šećer, pomiješajte, pa dodajte čokoladne mrvice i sve sjedinite.
Uzmite tijesto koje izvadite iz hladnjaka i rastanjite na radnog površini, a potom režite na porcije od oko 50 g. Dobivene kuglice rukama odvajajte od tijesta pa na njih stavljajte nadjev i oblikujte kuglice.
Kuglice spustimo u zagrijanu vodu s prstohvatom soli i kada isplivaju na površinu, izvadimo ih. Premijesite ih u mrvice i valjajte dok okruglice ne budu ravnomjerno prekrivene posipom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice