Ako ne znate što ćete sa starim kruhom, mi imamo ideju za vas, knedle sa starim kruhom i sirom. Ovo jelo možete poslužiti s mesom uz neki umak ili kao glavno jelo.
Sastojci:
- 800 g starog kruha
- 400 ml mlijeka
- 2 paprike
- 3-4 žlice putra
- 2 žlice peršina
- 4 jaja
- sol, papar
- muškatni oraščić
- 50 g parmezana
- 50 g kozjeg sira
Priprema:
Kruh narežite na kriške, prelijte ga prokuhanim mlijekom i ostavite desetak minuta da omekša. Paprike očistite i sitno nasjeckajte pa ih popržite na dvije žlice maslaca. Dodajte peršin. U kruh dodajte razmućena jaja i dinstanu papriku, pa začinite.
Kuhinjsku krpu premažite maslacem, po njoj rasporedite smjesu i zarolajte. Roladu čvrsto zavežite koncem, pa potopite u slanu vodu i ostavite da odstoji pola sata. Okruglice izvadite iz slane vode i ostavite da se malo ocijede te ih na kraju odmotajte od krpe. Narežite ih na ploške, pa stavite u pleh koji ste prethodno premazali uljem ili maslacem. Pomiješajte sireve i pospite preko narezanog kruha. Pecite na 200 stupnjeva.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice